Forshaga vs Deje - Betyg!

hahahah. Va nyss ett inslag på nyheterna om att betygen i Forshaga kommun skiljer sig väldigt mycket beroende på skola. Central har tydligen mååånga fler toppbetyg än Deje. Har väl alltid tyckt att de vart nå skumt med Central.
Men exemplen dom visade från årskurs 9 har väl ändå några förklaringar.

Musik. Forshaga Typ 3 ggr så många MVG som Deje.
Okej, i Deje fick vi aldrig ta på ett instrument på musiken om man bortser från maraccasen i 5an! Folk är inte intresserade av musik (ja kultur över huvudtaget, dans etc) i Deje. Här är man intresserad av datorer. Här har man lan. Här spelar man cs å nätpoker!

Hemkunskap. Forshaga 17% MVG, Deje 2% MVG.
Hahaha. att ens 2% (det innebär högst 1 elev från årskurs 9) får MVG i hemkunskap med Pajen förvånar mig. Den eleven måste vart väldans bra bukspottskörteln eller på att räkna ut portionspriser!

Svenska. Kommer inte precis ihåg siffrorna men här va Fif också betydligt fler MVG.
Det här kan bara förklaras på ett sätt. De få som faktiskt fick MVG i svenska måste haft Marianne! Världens bästa lärare som faktiskt gör att man vill lära sig om svensk litteraturhistoria (nästan).

Hmm ja, nu har Central en hel del att förklara! För det kan inte vara så att ni är bäst i Sverige:D Det kan inte vara så!! haha.

Kommentarer
Postat av: ehlin

jag ska tala om, av egen erfarenhet, jag fick bannemej mvg i just dom där tre ämnena, och ja rörde inte heller ett instrument under dom 3 tragiska åren på central, hohoh va bra vi var, de trodde inte ja.. LYCKA TILL IDAG ;D pussi

Postat av: Ehlin

HAHAHHAH chatter? någon ;) ? hahaha

2006-11-24 @ 14:14:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback