Chokladplättar & Working girl

hmm, idag skulle jag då ha en heeelt och hållet pluggdag. Men som vanligt blev de inte så. Ska börja snart!
Imorse blev jag väckt av mamma som meddelade att de va frukost nere i hennes säng om 10 min:P Söt. Frukost på sängen är aldrig fel även om ja fick släpa mig 15 trappsteg ner först!
Sen så tog ja en långpromenad i regnet, vilket andra inte vågade göra, va verkligen huur gött som helst! Å ner jag kom hem satte jag mig faktiskt och läste lite om de ja ska skriva om men sen börja de nån gammal film på 4an å den kunde man ju inte missa;D så Working girl blev å oj va hon ägde.
Sen ställde ja mig å gjorde pannkakor, eller chokladplättar blev de iofs. Hur gött som helst :D

Menmen, nu ska ja väl sätta mig ner å skriva ett debattinlägg då!


LÖRDAG ser jag mycket fram emot!!!

Biiiiio

Sådärja. nu har ja precis kommit hem från stan. jag, några killkompisar å lite andra killar va å såg Da vinci koden. En mycket komplicerad film men faccinerande tyckte ja:P Ja tror inte ja skulle fatta nåt om ja läste boken eftersom ja typ inte fatta filmen men boken blir att läsa ändå.
Allt för mycket smarta människor å vändningar i filmen men lite roligt ändå.
Ehm, simon, jo han somna ju han.... :/ säger kanske en del!

paraply-spaning

Usch va tråkigt när man ringer till nån som inte har tid å prata:P när man verkligen har tråkigt å vill prata me nån :P å nu har vi ju inte hörts av på riktigt på typ 2 veckor! men du ringer ju sen Gotte :D :D

Vart ledig idag då, inge töligt gött! tänkte sätta mig me samhällen men kom på att de blir alltid bäst när man gör de dagen innan så ja spar mig ;) hoho. Istället så tog jag å mor en shoppingrunda på Roths! Hittade massor men det blev inget köpt. Så ja fortsatte in till stan för att leta vidare. Där träffa ja sandra o michaela å dom gick snällt med i alla affärer! Skulle ha ett nytt paraply eftersom mitt blev SNOTT! hrmmm. Hittade ett fint på HM. Ett vitt me svart på. Precis som en fotboll. hahahhaha, köpte INTE de :D
Sandra å ja hade en trevlig stund på stan å efter de har ja inte gjort nå speciellt.

nej de här blev tråkigt. nu får du faktiskt ringa. =) byee

vänner

tänk vad skönt det kan vara att prata, riktigt prata med en vän. de händer så sällan.
De där med att riktigt oroa sig, ha en vän som oroar sig och som bryr sig om vad man gör, de är så fint. Det jag saknar.

Alla minnen, skönt när vi delar med oss. Ljuset tänder sig och man får självförtroendet tillbaka. De där som du gav en gång förrut. Men hjälp av andra nu så, fixar det sig!

Det är svårt att prata. Att riktigt prata. Så glad att du vill prata med mig iaf!  Det är så uppskattat. Du vet inte.


FINNS ALLTID

Värd dag!

07.45 Vaknar av att jag drömde att Risäter bombarderades av kängurus, inatt IGEN!! Va är felet?

10.20 Vaknar igen, denna gången dags för att gå upp. Har en "Bad-hair-day" så ja funderar på å ta diadem men ja skiter i de.

11.15 Springer ner för backen. Tror jag är jättesen till bussen

11.23 Bussen har fortfarande inte kommit....

11.35 Bussen och jag anländer till Forshaga centrum. 100000 skolbarn intar bussen. HERREGUD

11.37 Jag står inte ut, är omringad, de verker i huvvet. (I Hjalles med) Sätter på högsta volym för att försöka överrösta och tror att ja även sprängde mina öron.

12.00 Petter: -Vi har inställd lektion! Jahaaaaaaa, tack för den Håkan. Men vi kunde ju få ringa honom på mobilen. Snäll han va :D hoho

12.10 Står först i matsalskön. Jahaa, maten är slut!!! Väntar å väntar å väntar å väntar. Sen går vi ur kön.

12.28 Nej de går ingen buss in till stan förrns 12.50. Går in på sundsta och väntar. Tittar på fina, vulgära bilder me kommentarer som "In here mister."

12.49. Ehlin och jag spriiiiinger ut från Sundsta. Vi var visst sena men bussen väntar på oss, snäll han var.

13.10 Vi har beställt tacos men finns inga sittplatser. Väntar och väntar och väntar. Får en plats. Till höger om oss var dom lesbiska och bakom oss cp-skadade. Men vi har inga fördomar som tur är :)

13.45 HM har inga som helst lockande kläder. Bara massa för stora och för små bikinis. usch

13.55 CGC har en bra toalett och Sara var kissnödig. Tittade även på en hatt till Claes för 600:-

13.59 Det spöööööööööregnar. Värsta jag varit med om. Så vi springer till torget för att åka tillbaka till skolan. MEN VI HAR ETT PARAPLY! och ehlin har ingen jacka :P

14.05 Går ingen bra buss förrns 13.25 å Ehlin blir kissnödig så vi beger oss till Arkaden.

14.10 BK har byggt om och är jättefint men toaletten var dock avstängd. Beslutar oss för att gå till Score.

14.12 "Okej, nu måste vi tänka ut den smartaste vägen" Regnet öööööser ner och folk skrattar åt den kommentaren? va är felet? (andra gången)

14.21 Det finns inga bra filmer på Score men beslutar oss till sist för Match Point. Oscar nominerad och thriller. Borde funka!

14.25 Busschaufförn vägrar släppa in oss i bussen!

14.40 Dagens ENDA lektion börjar. Vi pratar lite spanska och ser en film på en kvart! VÄRT!!!

15.21 Kommer till mitt skåp och ser till min förvåning att mitt paraply har blivit snott. Hade ju tänkt att det kunde få torka. Fast iofs jag hade också gärna snott ett paraply så som de regna idag. Men ja blev ledsen ändå.

15.24 Jag, Malin, Ehlin o Felicia rör oss ungefär 10 meter fram&tillbaka i ungefär 10 minuter. Läraren Niklas(som denna årstiden åker runt med inlines i korridoren) fattar inte riktigt vad vi sysslar med. "Vi kanske inte trivs hemma?. Problem hemma?"

15.45  Jag och Ehlin står ute och väntar på bussen. Forshagabussen kommer. FIN FRÄSCH inge folk.

15.47 Dejebussen kommer. Den värsta som finns. Ni vet (Malin du vet) den där me blåa säten me ringar på där sätena bara åker bakåt :/

16.15 Ehlin går av i Forshaga. Albin kommer på men vi har inget att säga varandra. Tystnad.


bra/bättre


73439-11
Hon var bäst på scen



73439-12
Hon hade snyggast klänning

73439-13
MEN HAN ÄR KUNGEN!!!!!!

Hard work work!

Uhj idag har ja vart vid stugan å städat! Längtar så till sommarn. Fatta va gött de kommer bli. Vaarma sommarn. Visten, Skivtjärn. iiiiiih synn bara att sandra didn´t make it in time.

Observera att jag nu kommer slänga in lite engelska fraser här och där! Jag har studerat ett flertal bloggar och vet nu hur man ska göra så! English, here i come! Även listor, listor, listor! Och
länka alla ord man talar om till bilder så att folk förstår. Se bl a denna blogg så fattar du kanske ;)
Jag ska göra bloggarnas blogg! Den ultimata bloggen!

Dagens outfit:
Gamla Jeans, nike t-shirt, svart fleecetröja! :)
Tycker ni att ja ska lägga in kort också?


Hmm, ikväll ska jag dra mig iväg till Mon tänkte ja! I andreas house blir Eurovision songcontest med tjejer! Vill ni däremot se hockey och umgås med killar har jag hört av en säker källa att detta gör man bäst hos en viss Borna. (Deje centrum)

Jooo föresten! Jag och Malin ska göra en nyhet. Eller vi ska leta efter en nyhet och sedan göra reportage så hör av dig om nåt händer. (Hmm, detta kan bli lite svårt eftersom det är bara du, Malin, som läser denna blogg. Men jag försöker iaf ;D )

Aja! Ciao.

Va gör man en fredagskväll?

En grillkväll i stan? Där dom förmodligen inte ens ska grilla. Bara sitta ute, de lockar inte.
Se fotboll i 90 minuter. Utomhus!!! neeeej'
Krogrunda? nej inte ens de! hoho
De är kallt! de är grått! de är typ regn snart... fattar inte folk de? :P

Ursäkta om jag är sur.
Har inte ätit nåt på hela dagen å precis vaknat så jag har iaf rätten å vara de!
KAN INTE NÅN BARA KOMMA Å RÄDDA KVÄLLEN? ♥

mmm. får lägga in en sån där Back in the days-bild. Sån man alltid blir glad över!
Är man med killar ska man väl även klä sig så? Sara, Simon, David å Måns å Julle :)

73439-9

Andrea? ring


Regn

Konstigt, men jag älskar regn! Iaf så som regnet är idag. Har varit ute å gått nu. Skulle kunnat gått 1 mil till. Härligt är ordet!!! ;D Jag njuuuter.
I måndags så blev jag å Ehlin påkörda. Bara sådär. Stod lutad mot ett räcke när vi väntade på bussen så kommer en bil huuuur fort som helst och sladdar in i de. Räcket går sönder å våra ben får smällen. CP!!!!!De värsta är att han bara åker iväg. Men nu är han fast, mooohahah. Sandra, Kihlle, Mamma och jag tänkte på precis samma sak ; Eddie :) ♥
Nu är det bara den här veckan kvar känns det som! Sen börjar sommarlovet :P Det som finns kvar att göra efter denna veckan är sånt där som faktiskt är bra så att man orkar gå iväg till skolan. Men hör här;
Idag, ledig. Tors, typ 2½ lektion. Fre, 1 prov. Mån, 1-2 lektioner. Tis, ledig. Ons, 1 lektion. Tors, fre, lör, sön LEDIG!
Men som sagt. Vi har ju 3 dagar kvar på den här veckan. Så idag ska ja vara göööörseriös :D Behövs. Skriva klart alla svenska-texter. Läsa ut svenska boken (kanske se filmen igen också) Plugga igenom 5 kapitel i matteboken. Kanske kolla något på spanskan! GÖTT

Har även förstått vad en blogg verkligen ska handla om nu! MODE MODE MODE MODE MODE HEMINREDNING MODE MODE MODE.
Men ja tror ja håller mig till mitt berätta om dagen koncept. Blir bäst så va? Eller ja kan ju iofs berätta att jag har senapsgula mjukisbyxor. Blå/svart-randiga strumpor (Lindex) Gult linne och över det en Athletic tröja som nog är 7 år gammal =) MODE vare ;D


HEJRÅ.

HELGEN

Skulle det inte regna fredag? Skulle det inte regna lördag & söndag? =) Jag har iaf njutit över att TV:n inte alltid har rätt!

I Fredags efter en tråkig skoldag vare dags för grillning igen! Denna gången hos Malin. Malin som numera bor i ett görtomt hus :( men va gör de när de kommer en massa trevliga människor som fyller upp det?! Dessvärre hade dom ingen grill heller så efter en lååååång diskussion med David kom han på att han hade en snygg liten väskgrill! Tillsammans med en engångsgrill blev de perfekt. 
När jag är på väg till Malin får ja sms från Pär som frågar om de blir nån grillning, hos vem och när? 
Eller äh de va inge kul å berätta.....
Hmm, kvällen blev iaf jättetrevlig me go mat, älskvärda kompisar och roliga lekar! Som tur var gick Kihlle med Malin på spökjakt innan vi åkte hem :)


 lördagen åkte familjen iväg till Eskilstuna! och jag KÖRDE!! Näästan hela vägen. 17 mil iaf. Sen blev jag så trött så ja sov de 4 resterande milen :P Väl framme vare 40-årskalas på g! Fick världens finaste och mest avacerade teckning någonsin av Ebba. Jättefin när jag och Ludde är på Ostindiefararen! 3D.
Men efter ett tag blev de lite väl många tjocka tanter i 65+klassen så min familj åkte iväg å tog en promenad vid ett slott istället :S Mycket trevligt! DIT ska jag ta med mig alla kompisar när ja får körkort. VÄRSTA grillplatserna alltså. måste dit igen:P Sen så blev det tydligen studentbal vid slottet så vi stannade å tittade på alla fina bilar och klänningar. Jättekul. Tänk bara 1 år kvar nu så står vi där... uh va ja längtar. Överklass-skola var det garanterat.
När vi kom tillbaka hade alla andra åkt hem, gött! Bara min släkt kvar, haha. Å då beställde vi värsta pizzorna, göörgoa! å sen tog vi en promenad till. Ebba, 7 år berättade alla sina kärleksbekymmer. Hon var kär i Isak i 3:an och dom hade pratat jättemånga gånger men hon visste inte riktigt vad han kände för henne... =/ hon berättade även om Lea i hennes klass som är JÄTTEäcklig. Hon säger "Kiss my ass" å sånna grejer. Ebba :D You go girl! Sen åkte vi iaf hem!

Idag vaknade jag sent sent sent. Klockan var runt 1. Å sen har jag inte gjort nånting. Bara sett på film, ätit, vart ute å gått. Ikväll cyklade jag å Linda till Forshaga! Hälsade på MIchaela å henens lillebror som fyllde 3 år idag! KALAS:D


Jao, det var väl min helg. 
Veckan kommer bara bestå av massa plugg. Matte och svenska. Som tur är har vi ganska mycket inställda lektioner så man hinner med att plugga! hahah. låter dumt
Nästa helg hoppas jag att Sandra kommer hit. Saknar henne och alla sommaraktiviteter! Vattenhinderbana, gungorna varje kväll, kvällsmat nere vid sjön, stugan! KOM HIT NU DARLING!!!


pöss


 


Hej jag är 15!

Idag tänkte jag bara presentera min eftertraktade inne/ute-lista!

Inne
Riksdagsvalet i höst
MUF
Att bojkotta kjolar
Äta piller, piller, piller å smörja in sig med krämer
SJÄLVFÖRTROENDE
www.playahead.com

Ute
RÖKA!!!
Att vara 14 år
Alla internetsidor förutom  www.playahead.com
Festivaler, usch vad trashigt
Kjolar
Vara dålig i skolan. Det är ju bara att tänka logiskt! Haaallå?


Måste bara nämna att jag och Pappis tittade på partiledardebatten tidigare ikväll. Hoppas ni också gjorde det. Förstår inte hur folk INTE kan bry sig om politik.
Reinfeltd glänste! ;)





Som ni alla vet....
Risken med humor är att folk tror att man skämtar.



 


Dagens hetaste; Bosse!


Tjääänna!
..and the summer ruuuule!


Jag gillade mitt förra inlägg väldigt mycket. Det var intressant. Men det var mest jag och Ehlin som undersökte bloggens fantastiska värld!


Igår hade jag en skööön sovmorgon som skulle varat ända till 11 egentligen, men gissa vad?! Jag va uppe redan klockan 8! Gick en långpromenad med Ludde. De va redan 16 grader ;O Sen satte jag mig på altan, åt frukost o solade i typ 2 timmar! hur gött som helst. Sedan blev de buss till skolan där det verkligen känns som sommarlov redan. Ingen orkar ta tag i något, inte ens lärarna. Håkan sprang mest iväg när vi ville fråga något :) haha. Avlutade med spanska hör och skriv. Ysch.
När vi var tillbaka i Deje bestämde jag och Linda träff vid Minilivs så det blev en cykeltur där å Ludde han följde med, i cykelkorgen! Tog en glass där å småprata. Sedan drar vi oss uppåt Deje till Ruth Pallin där vi solar på hennes balkong med Michaela å Eleonor. SPAN eller??


Idag däremot har det inte hänt så mycket. Vi började med nationella i engelska å sedan vare lunch. Det var fisk å låååång kö så jag, A-I å Malin beslutade oss för att gå till Kenneths istället! Vi vill gärna beblanda oss med poliser serru. Där blev det Funbox och vi fick en ny bekantskap, eller ny å ny. Det kändes som vi känt varandra i evigheter :D Alltid kul me sånt folk. Han var väl runt 50+ och skulle käka med sin fru men vi hade en härlig konversation. Tyvärr uppfattade vi aldrig namnet men tror nog att han heter Börje men kallas för Bosse.
Efter en låååångtråkig mattelektion åkte jag hem och somnade!! Sov i flera timmar, det var inte meningen riktigt. Inomhus tom.

Å nu tar Malin adjö av Deje också :( 4 utav dom absolut bästa har försvunnit från Deje. Tur iaf att man har David, Linda, Eleonor å Andrea kvar. Vem ska man nu planera in sovmorgon med? Bussar? Å alla intjänade lektioner vi har!!! MASSOR! Nu blire inte riktigt samma sak å ta ut dom =/

Igår hade jag ett mycket intressant samtal med Gustaf. Å han fick mig dit han ville. Jo han ska ju iväg å segla till Skottland i slutet av Juni! Troru jag vill med?????? Herregud va kul det låter, vilket äventyr. Platser finns kvar med det kostar ju dock en del, å jag har inget sommarjobb. Men jag VILL med. Måste ju ta chanser när dom ges. Så vill du också med hör av dig ;)

mer
Nu måste jag väl ändå slagit rekordet Ehlin?
Tjao!


skola

Hej nu sitter jag i skolan!

picknick

HEY!
Gårdagskvällen va helt perfa. Som ja skrev igår var picknick inplanerat och picknick blev de! Träffade Linda uppe i Deje och vi inhandlade det viktiga, massa frukt, godis och cider. Vi glömde DOCK chipsen. (Dock kan användas både positivt och negativt Pär;))
Sen tog vi en cykelrunda på Mon och sen åkte vi runt Forstjärn för att hitta perfekta platsen! OCH de gjorde vi. På taket på ett litet rum precis intill tjärnen. Görfint. Vi slår oss ner och brer ut filtarna och efter ett litet tag kommer Michaela, Eleonor och hennes kompis Olivia. Vi myser och äter äckliga vindruvor och melon. Lyssnar även på finfin musik. Har lite kontakt med Matte och dom får givetvis komma förbi OM dom köper med chips. Dom lovar men när dom kommer har dom inga chips :(
Chill chill chill... Sen går Michaela, Ellis å Olivia iväg för å träffa några killar OCH köpa chips. Dom kommer tillbaka men självklart inga chips med sig:/ Då är väl klockan närmare 22 och vi fryser och jouren stänger snart så jag och Linda cyklar å köper chips! LYCKA. Man får helt enkelt ta saken i egna händer om nåt ska hända. Efter en liten pratstund med Rebecca och Linn cyklar vi hem till mig, ser American History X (VÄRLDENS BÄSTA FILM) och äter CHIPS!!! hahaha. Som sagt, helt perfekt kväll.
bilder på mangsbo.bilddagboken.se as vanligt

Idag har jag bara tagit det lugnt och slappat ute i solen. Helt underbart. Å imorrn blire sovmorgon. Tror ja tänker börja runt 12 om vi inte har helt fel.


HARE GÖTT


Myror

Tjaaaaaaaa

Senaste dagarna har varit helt underbara! Om man bortser från allt plugg dock. Men solen skiner och alla blir på så bra humör.  :)
Idag passar jag barn! Jätteduktig som sitter vid datorn då ja, men dom leker så fint själva. Väcktes av sms från Gottfried där de stod att ja inte skulle sova längre utan gå ut i solen och ha de skönt! haha stämde bra.

Igår var det 3 månader sen Eddie dog. Vi var iväg till minneslunden. Kan fortfarande inte riktigt inse, tror fortfarande att han ska komma gående längs vägen, logga in på msn eller köra förbi i bilen. En sak är i alla fall säker; du var och är fortfarande världens största hjälte, åtminstone min.
Efter besöket på kyrkogården när jag kom hem var dom i full gång med grillning å Maria, David å Danne var också här. Va seriöst de goaste grillat jag har ätit, kanske var det för att de va premiären för i år.. jag vet inte. Sen cyklade jag och David iväg till Älvkroken där det var seriepremiär. Massa killar med Lacosteskor:P Minst 5 st. David och Pär hade köpt sina idag, precis likadana men David en timme före och två storlekar större så han vann! Carl ska vi ju inte prata om. Han tror ju att han är nåt iaf!
Linnea vinkar åt oss. (Carl, David, Sara, Johan)
Linnea: Jag kände nästan inte igen dig.
Carl: hehe nee, jag vet ja har ju klippt mig å så.
Linnea: Nu tänkte jag ju på Sara dåra...
Carl skäms.
Inne på plan fick motståndarna stoor respekt för Simp pga av hans ansikte! hahaha.
Sen cyklade vi vidare hem till Pär o tittade på hans å Mattes film! Tänk höss dä va! Riktigt bra. å sen cykla vi hem igen, eller till David. Helt okej kväll.

Idag är picknick inplanerat på schemat. Får väl se när de blir bara... Nu ska jag iaf ut och njuta av solen och äta mat! Ha de gött


Sommardag

Ååh jag känner mig så underbart fräsch idag! Solen gör verkligen sitt jobb.
Igår när jag och mammis hade myskväll berättade hon att det skulle bli sommarvärme idag så direkt sprang både hon och jag till min garderob, vi tänker verkligen lika jag och min mamma. Vi gick igenom olika kombinationer och färger men vi båda fastnade för min gröna klänning. Det var ju dock förra årets men ja tyckte att det funkade suveränt ändå! Och med mitt gula linne under och mina gul&blåjeans uppvikta och vita strumpbyxor blev jag fantastiskt snygg. Jag hade även mina söta bruna vårskor.
Idag hade jag spanskaprov. Gick hur bra som helst! Är ju bara att tänka logiskt.
Många frågar mig hur man ska göra för att bli så snygg som jag, men ja säger bara EN sak! Självförtroende tjejer. Då lyser du lång väg och alla lägger märke till dig! (käka även vitaminer, brun+ piller, järn, hårväx+, smörj in dig med brunkräm och några andra piller som jag tänkte rekommendera när jag börjar med mina skönhetstips)
Kram Saris



and baaaaaaaaaaaaack to reality!
73439-2

Valborg börja ju rätt bra! Förfest kul med en pusslek vs sanning eller konsekvens. Resten av kvällen behöver vi ju inte ens nämna!
www.mangsbo.bilddagboken.se för fler bilder.

Veckan har bara varit fylld med överdrivet mycket plugg. Engelska nationella. Samhällsredovisning. Spanskaprov. Svenskaredovisning. Men nu är den här veckan klar iaf. Imorrn tar jag mig lite ledigt å glider runt på stan istället ;D
Bye