Lägesrapport:

Befinner mig på Diamond Hill Road (fint namn va? fina hus också!) hos Jennifer och vi ska snart gå och lägga oss för imorrn blir det uppstigning tiiiiidigt. Ta bilen till tågstationen och tåget till Penn Station och Taxi till Chinatown och buss söderut. Kommer bland annat besöka Philadelphia, Baltimore och sen tänkte vi hänga lite hos Bush i D.C. Coooooolt. Får hoppas att blir bra. Vi ska (troligtvis) åka med ett stort gäng kineser och "Det kan ju aldrig gå fel med en kines i handen" som jag brukar säga.

Nej tror jag är för trött för det här. Håll er hemma imorrn!

Sucker

En gång åt jag och Jen såna här ringnappar ni vet. Hur längesen gjorde man inte det liksom? :D I alla fall var dom jättegoda. Dom smakade som sylten i Singoallakex. Sen blev vi jättefina och blåa överallt. Lyckad kväll!


 
 
 

Onsdagkväll

Hoooho här hände det inte mkt!
Varit sjuk dom senaste dagarna - sviter från midsommarkvällen? men nu är ja på bättringsvägen! Jobbat sen 7 imorse och det är ju verkligen inget jag gör i vanliga fall så nu är jag fett trött. Men ska ändå åka iväg å kolla i lite affärer å träffa karin för lite te eller så!

Vi säger så! Ja kan ju skriva mer ikväll istället. PUSS

Måndagkväll

Här ligger jag och äter Fizzy Bubbles, tittar på dagens Värmlandsnytt där Bo-Göran Sondell konstaterar att Kils invånare inte betalar mer än 18 kronor per år i partistöd för sina lokala partier.

Midsommar 2008

Samtal hem. Jizzle. Underbart väder. Singoalla. Svenska våfflor. Marabourulle. Svenska flaggor. Lax. Köttbullar. Jordgubbar. Melon. Gelshots. Battery Park. Haribo. Midsommarstång. Blomsterkransar i håret. Allsång. Den blomstertid nu kommer. Picknick med hundratals svenskar, amerikaner och allt där mellan. Nubbe. Snapsvisor. Gitarrspelning. Spy på kofta. Spring på toa. Förvirrade samtal. Frida på en MC genom halva manhattan. Taxi med Nordea 25/37?. Gott vin. "Dig har jag på Facebook". Desperata försök. Hur tar man egentligen av sig solglasögonen snyggast? Datebokningar. Härliga dialekter. Ändrade planer. Fina svenska killar. Solnedgång med Frihetsgudinnan som utsikt.
Jo midsommar blev trots allt bra i år.
















Andy

Åh ja gillar min hostdad så mycket. Det är aldrig några problem - på riktigt. Min hostmum å andra sidan är inget annat än problem ibland. Hon ska fixa så mycket för mig men samtidigt låter hon mig veta att det är sååå jobbigt så jag får bara dåligt samvete. Åhåhåh. Ja vill inte ha nån hostmum. Ja vill ha min riktiga mamma. Och pappa med för den delen.
Men ibland är min hostdad bara såå enkel att ha att göra med! ♥


Time, time, time, Sometimes time doesn't heal


Jag saknar dig lika mycket nu som igår. Och alla dom andra dagarna också.
Meet you there...

snapshots

 
Vi blir alltid så snygga ihop

  
Sverige-Spanien på Tonic, NYC. Det började ju så bra med sen blev vi ledsna. Och tåget gick inte heller :/

 
I tisdags hade Ethan graduation. Han lämnar nu elementary school och börjar middle school. Så här var jag på deras Moving Up-ceremony.

   
Och här är bilder från dagens match. Som inte var bra varken i början eller slutet.

Vissa åker till Smögen andra till Battery Park


Titta här vad jag gjort:


Är sjukt taggad och laddad!
Är ni?

.

Get well S...

Studden!


Igår tog ju den här godingen studenten. (Antar jag? :P) GRATTIS FREDRIK!!!!


Och hon!


Och hon!

HELEN och MARTA - ni är bäst! Va duktiga ni är ;)


Sådärja, då är väl alla 88or klara för arbetslivet va?

Dålig början på helgen

Å vilken pissstart på denna fredag. Upptäckte precis att det va fredag den 13e så kanske är det därför...
Igår var Jason en riktig skitunge. Lyssnade inte på mig alls och ur hans mun kom bland annat fucking shit. Det är INGET 5-åringar säger i detta land. Visst att vuxna använder det för jämnan men barn får absolit inte säga det. Men igår var det inget som kunde stoppa mig. Jag var på så bra humör!
Imorse var en annan historia. Han delade inte med sig av sina leksaker vid bussen så jag sa att han inte fick leka med dom mer. Då fick han damp och började gråta och sa att han vägrade gå till skolan. Så han sprang därifrån när bussen väl kom så alla föräldrar och barn som satt på bussen fick vänta på oss när jag typ släpade honom på bussen. Å han skrek och slogs och grät. Till slut på han på och åkte iväg men ja mådde så dåligt när ja vet att han åkte gråtandes till skolan :/
Elyse ringde dit och bad dom kolla med Jason så han var okej och han hade kommit skrattandes till skolan och sa att morgonen hemma var bra. Tur att han redan har glömt det! Det har inte jag...

I kissed a girl



Åh herregud vad jag hatar den här låten. Tyvärr spelas den 24/7 på radion och tyvärr är den så catchy att den inte släpper taget om min hjärna. Och tyvärr 3 så är det Ethans favoritlåt så den spelas hela tiden även inne i huset. Jason diggar den också men tycker faktiskt att han och Ethan som är killar borde sjunga I kissed a boy istället.

Mår braaaa

Dagarna fortsätter att rulla på bra! Kanske är det vädret. Först var det för kallt, sen för varmt. Nu är det lagoma 30 grader och alldeles lagom vind :) så skönt så skönt.
Idag följde jag med Elyse och lämnade cupcakes till Jasons klass. Eftersom Jason fyller år på sommarlovet ville han fira nu innan - och visst fick han det! Sen lunchade jag med Karin i Morristown. Som vanligt! Haha. Tradition. Vi provar nya lunchställen varje gång men efterrätten äts alltid på Ritas. Där blandar man några glassorbéer med mjukglass. Skitgött ;D
Nu blire snart jobba i några timmar och sen ska jag titta på Ethans semifinal i baseballigan. Okej att det är en tråkig sport men det är riktigt spännande nu! Förmodligen joinar Simone mig så det blir kul att inte sitta själv :)

Och imorrn är det äntligen heeeeeeeelg :D Ska bli så gött! Hoppas hoppas att Jennifer vill pallra sig ända hit bort och hänga med mig. Kommer sakna henne så när hon åker hem ;/ Men vi kommer absolut ses igen i Swedenland!
Sverigematchen på lördag ses i NYC och eventuellt jobb på lördag. Vi håller tummarna för att Ethan vinner imorrn - då spelar han på lördag kväll och jag behöver inte jobba :D hihi!

Nee.. nog för mig just nu. Hörs ikväll! PUSS kompisar!

Ellis...


www.dejeskolan.com is the place to be!

Kunde inte låta bli...

Ojoj, vilken bilduppdatering ikväll.
Men det var ju faktiskt inte bara sång och dans på showen -04. Måste bara visa dom här bilderna också. Haha. Va söta vi var :D



Sankte Pernilla aka Sara, Jesus (With eyes from hell) aka Erik, Svensson aka Pär, Gudrun aka Sandra


Cleopatra aka Eleonor, Napoleon aka Andrea, Djävulen aka Sandra


Doktor Fröjd aka Malin, Gud aka Jerker






Och Matte som Adam :D


Bilderna som aldrig kom...






Tvåtusenfyra


Åh va kul vi hade...






Söker

Herregud nu sitter jag här och letar ny Au Pair åt familjen. Finns inte många att välja på... Och "dåliga" allihopa. Vart har sånna som mig själv och mina polare gömt sig? :D hahaha.
Nej det här va inte bra...

Sweeeden

Åh vad kul det var att se Sverigematchen idag. Det var jag och Ethan som satt bänkade. Jason hade fullt upp med att leka med grannen men tyckte ändå matchen var viktig så såg till att den blev TiVo-ad.
Jag hade laddat upp med blågult godis och blå och gul glass! Det var så fint att se alla svenska killarna på rad. (Svenska killar saknar nåt så oerhört här i landet!) Men vår nationalsång heter väl ändå "Du gamla du fria"? Här stod det att den hette "Sang till Norden".
I vilket fall som helst - SÅÅÅÅ GÖTT ATT SVERIGE VANN!

Här kommer det bilder snart...

?

Jag kan inte bestämma mig om jag gillar det eller om det är fruktansvärt störande.
Idag var det nån snubbe som kom hit och grejade lite. Haha - jag vet inte vad han gjorde här egentligen. Men när han lämnat huset och vi tittade på TV och det ringde, då kom det upp en ruta i vänstra hörnet innehållandes namnet på personen som ringde. Hängde ni med? Detta kanske inte är något revolutionerande men jag har aldrig sett det förr. I början var det kul och jag tänkte vad bra - nu behöver man aldrig gå dom där metrarna till telefonen för att se om man ska svara eller inte. Men när man sen tittar på en spännande match eller en bra film, då vill man inte ha rutor som ploppar upp för jämnan.

Det var allt. God Natt.

The quiet world

Åh vilken fin dikt Michaela publicerade:

in an effort to get people to look
into each other's eyes more,
the government has decided to allow
each person exactly one hundred
and sixty-seven words, per day.


when the phone rings, i put it
to my ear without saying hello.
in the restaurant i point
at chicken noodle soup. i am
adjusting well to the new way.


late at night, i call my long-
distance lover and proudly say:
i only used fifty-nine today.
i saved the rest for you.


when she doesn't respond, i know
she's used up all her words,
so i slowly whisper i love you,
thirty-two and a third times.
after that, we just sit on the line
and listen to each other breathe.


- The quiet world av Jeffrey McDaniel


Can you still hear it baby?

Åska igen!
Mysigt. Riktigt mysigt. När man väl är säker :P

Har träffat
Karin och Amina ikväll. (Ni måste ju spana in deras bloggar) Det va riktigt trevligt även om våran servitör var vääääldigt närgången. Men är det nån som inte har nåt att göra en måndagkväll(enda dagen han är ledig) och gillar att paddla kanot så hör av mig till mig så ska jag se va ja kan göra! P.S Hans gudfar bor i Stockholm BLINKBLINK D.S

Can you hear the thunder baby?

Sent på lördag eftermiddag åkte jag med på Ethans baseballmatch. (Pluspoäng!) Det var så sjuuukt klibbigt ute. Alla föräldrar började med att sitta ned i varsin stol för att titta på matchen men en efter en reste dom sig upp och ryggarna var HELT neddränkta av svett. Så efter ungefär halva matchen var det ingen som satt ned längre :P haha!



Ethan is pitching!



Efter matchen mötte jag upp söta Simone och vi åkte till Mt Tabour för Mexikanskt (igen!) på Rattle Snake Café. Vi trotsade värmen och intog uteserveringen eftersom att man fryser ihjäl inomhus pga alla AC´s. Man behöver väl inte överdriva?! Många skratt och många förvirringar med manliga servitörer. Hur lyckas man alltid? :P Åt jättegod förrätt och sallad så när väl varmrätten kom igen var det fullt i min mage. Men vi kämpade ändå. Mitt under middagen drog det in ett tjooockt molntäcke över himlen och det började åska och blixtra. Jättemysigt till en början men när det började spöregna vart vi intvingade :/
När vi var färdiga på RattleSnake åkte vi till Starbucks för lite mer tjöt. Mina hostparents tjötade också med mig under hela kvällen för att strömmen hade gått där hemma. Så ungefär 5 sms och 3 telefonsamtal senare hade vi kommit fram till att strömmen var tillbaka och jag kunde gå genom garaget och jag kunde sätta på larmet.

Hann även med ett besök på Shoprite och mera tjöt på stationen innan jag sa hejdå till Simone. Åkte jag hem och hade ett långt samtal med kära Jizzle. Då somnar man bra sen!





Tjockaste ostlagret eveeeer!




Nationaldagen!

Ja svenska nationaldagen är ju inget som firas här direkt. Blev först påmind i början av veckan men hade likväl glömt bort det igen till fredag eftermiddag när pappa påminde mig igen!
Först jobbade jag eftermiddag+kväll. Åt god mexikansk sallad med barnen och sen somnade jag, Jason och Reggie i soffan vid 8-tiden. Fick bära J till sängs och sen satt jag och Ethan och ritade till 11-tiden då A+E kom hem.
Då drog jag, lagomt trött och sliten, till Frida där lite folk hängde. Karin, Lovisa, Vesam och Samuel. Myste lite på hennes altan och sen drog vi ned till M-town. Upp till Frida igen och sen ner till morristown för nattkäk på en Diner. Som sagt, mkt fram och tillbaks hela den här helgen!

 
  
 

In och ut ut och in, in och ut igeeeeen!

Goood Morning!
Nu vill jag helst av allt bara att min värdfamilj ska åka iväg nånstans (dom brukar väl inte ha tid att vara hemma på helgen?) så jag kan lägga mig ute nån timme. Igår sprang jag mest ut och in hela tiden. Först och främst för att det va trädgårdarbetare i trädgårn typ var tioende minut. Sen för att när jag väl var inne klagade jag för mig själv att det var så kallt (ACn går ju för full kraft nu) och då fick jag dåligt samvete för jag kunde ju faktiskt gå ut. Och då gjorde jag det men pallade max 10 minuter.
Igår eftermiddag hann jag också med samtal med både bror, far och mor. Skönt att höra dom :)

Nu ska jag ge er små bilduppdateringar från helgen. Puss och kram hörrni!

VÄRME

Eller nej det skulle ja inte alls det. Trädgårn är full av arbetare och dom ska minnsan inte få nåt att fantisera om! Vad ska jag göra dåra...?

...

36 grader! Nu ska jag gå ut och smälta bort.
Kanske syns!

Godnatt på den

Åh fuck fuck fuck va ja jämt ska avsluta bra kvällar dåligt. Varför kan ja inte tänka ett steg längre? ooo va sur ja är på mig själv just nu.
Nej nu ska ja somna...................

Svammel - Jag vill också!

Det bara kryllar av studentinlägg i allas bloggar. Jag får väl bidra med ett jag också. Ikväll har jag tråkigt och vill bara va hemma och smida planer inför den svenska, fantastiska(?) sommaren.
Jag tittar i A-I´s och Ehlins fotoalbum om och om igen och skrattar och gråter.
Den här tiden för precis ett år sen var verkligen, klyschigt men sant, den bästa i mitt liv, än så länge!
Åh jag saknar så att inte ha min "bildbank" men alla tusen bilder från åren som gått. Är ju hemma på datorn dom finns. Men här är iaf bilder som jag publicerat på bloggen förut.
Saknar er allihopa!


Älskade Anna-Ida


Goaste Jacob, Patrik, Petter, Emil, Hjalmar


Sötaste Sofie


Bästaste David


Härligaste klassen


David och jag!



Finaste Ehlin, Anna-Ida och Amanda


Och dom coolaste på balen - Malin och Amanda!


Utkast: Tjabba bloggen ...

Tjabba bloggen :D
Visst äre lite jobbigt med hela den här PublishMegrejen? Eller adressen kommer längst ner i listan för mig så det suger :P
Försöker få kontakt med min mor å far idag också men dom verkar totaldissa mig den här veckan :( Inge schysst ju!

Igår träffade jag Simone. Riktigt najs för hon pratar typ värmländska :D:D Hon säger mäj och däj och värmländsk L och SCH. Hoppas hon smittar av sig på mig. Har verkligen tappat min dialekt jättemycket och det tycker jag är synd för ja tycker värmländska är så fint... Vi satt iaf på ett café i M-town och snackade tills dom fick köra ut oss!
Idag har jag också varit i Morristown. Idag för att luncha med Karin. Jag FICKPARKERADE (Som jag inte gjort på riktigt sen jag gjorde det på körlektionen) och allt gick jättefint. Vi kom på att vi hade mer gemensamt än vi trodde. Hur många från Norrköping känner liksom till Forshaga, Arena och Norrman? Allt på samma gång ;) Haha! Ehlin o A-I, det här måste utredas!

Nääe, allt för nu. Jobb snart. Ikväll soft. Pengar slut. Lön imorrn!

Cha cha slide

En låt som verkligen får mig att tänka på min vistelse här i USA är denna! Så härlig!!! Och när denna låt kommer på, vare sig man är i bilen, på ett mall, på väg från ett disco mitt i natten, vid en nöjespark eller hos en frisör börjar alla dansa! Man blir så glad :D


McDonalds version


Helgens väder!

Weather for Morristown, NJ  - Add to iGoogle
69°F Cloudy
Wind: SE at 0 mph
Humidity: 91% Wed
Thunderstorm
76°F | 59°F Thu
Chance of Storm
76°F | 61°F Fri
Mostly Sunny
88°F | 65°F Sat
Mostly Sunny
92°F | 67°F


92 FAHRENHEIT!!! Vet ni hur mkt det är? 33 celcius. Kunde vi inte stannat på 80? Och nu snackar vi skuggan här...

I do!

Nu ska ni veta, är jag väldigt inne på bröllop!
Mina vänner ska ni inte börja snart? Ja menar.. vi rör oss ju uppåt 25 år! Jag är så sugen att springa på bröllop och gråta och glädjas åt folk som är så lyckliga ihop.
Vem utav oss blir först? Jag känner att jag ligger lite i underläge... Men Carl och Jennifer? Åsa och Marcus? Vem, vem? Hojta till och bjuud mig!










100 dagar

Tja!
Sitter och äter lite glass med cookiedough. Konstaterar att jag har 100 dagar kvar hos familjen. Bara konstaterar. Kanske låter mkt men det är bara drygt 3 månader. Tittar på gamlat Bachelorette som har haft maraton hela dagen. Jag älskar maraton. Speciellt när man inte orkar ta sig för med något.
Dom har världens finaste bröllop!


Och jag vill bara TAAAA på Ryan!

Pappis!

Nu sitter jag här och väntar på pappa. Han skulle komma in på msn för 20 minuter sen men han verkar inte komma :( Åh idag hade det varit bra att prata med pappa. Fast å andra sidan längtar jag bara hem mer då.
Men jag får plocka fram Marabouchokladen och smaska lite. Om en kvart börjar jag jobba. Hoppas dagen går fort.
Pusspuss

Go Sweden!

Ikväll har jag varit på Ethans baseballmatch. Brukar oftast vara tråkigt och jag brukar bara stå ut max 3 innings, men ikväll har jag diskuterat svensk sport hela kvällen med en snubbe.
"Oh it´s so sad that both you and Aaanika Sorennsteam are leaving us" 

I vilket fall som helst har jag hela tiden varit inställd på att det är såklart Sverigematcherna från EM visas på tvn men denna snubbe trodde inte det så nu har jag fått kolla upp det. Och jojomen. Jag hade som tur va rätt :)

Tuesday, June 10, 2008
14.15 ET Greece vs Sweden ESPN2

Saturday, June 14, 2008
12.00 ET Sweden vs Spain ESPN2

Wednesday, June 18, 2008
14.45 Russia vs Sweden ESPN2

Det här ser jag MKT fram emot. Spanienmatchen ska även försökas se på ett ställe i City med massa svenskar. Härligt! Killarna har Sverigetröjor och jag har en Sverigemössa... Dom MÅSTE titta på här alltså:P

Helgen!

Va dåligt det går här. Får skylla på vädret.
Men den här veckan ska det bli mer!

I fredags var jag med min Au Pairgrupp plus Karin och tittade på Sex and the City premiären. GAAALET var ordet. Flera hundra crazy kvinnor köade och ruuusade in när dörrarna öppnades. Här i USA är det inte bestämt på biljetten vart man sitter så det är först till kvarn liksom. Och jag och Karin var en aaaningens sena så vi fick platser på den näst första raden. Och det är inte heller som i Sverige.. Dom tre första raderna är liksom för sig själva och mer plana. Kanske för handikappade? Man hade iaf mer space för benen. Men vi tittade uppåt och helt plötsligt såg vi dom andra Au Pair-tjejerna och två tomma stolar i mitten utav dom. Sprang upp och frågade och då visade det sig att dom paxat dom åt oss. Så från att ha suttit på absolut VÄRSTA platsen fick vi Kingplatser på näst översta raden. Och filmen då? Ja man behövde ju inte ha sett serien. Den var jättebra :)


Finaste klänningen



Efter bion mötte vi upp med Jennifer som kört hela vägen till mig så sent på kvällen. Vi åkte till Applebees och åt sensen middag. Mycket trevligt.
Morgonen därpå sa jag hejdå till Jen, firade Andy lite och satt och skrev uppsats i ungefär 6 timmar. Sen kom Jennifer hit IGEN :D:D Då var vi sjuka och degade bara på Dinern och såg på film hemma hos mig. Dagen efter hade vi världens mysigaste picknick vid en Members only lake. Riktigt härligt att bara ligga där i solen men till slut fick vi nog och åkte hem hit på en trevlig barberque. Lax, kyckling, korv och hamburgare!





Vi hade köpt hallon som vi hittade den här lilla godbiten i!!



I wanna get lost in your Rock n roll

image823